Vildmarksvandring

Snabb överblick

Tillgänglighet:

Året om, se bokningskalender

Längd: 6-10 km

Gruppstorlek:2-8 personer

Guidningen är 5-6 timmar

Språk: svenska och engelska. 

Svårighetsgrad: Det är en tuff vandring

Bild Ankie Rauséus
Bild Ankie Rauseus

Häng med på en vandring i Bergslagens vildmark

Vad är det här?

Det här är en tuffare vandring för den som vill uppleva Bergslagens vildmark. Vi rör oss genom Lokadalen och Blecktjärnssskogens naturreservat. Vi vandrar genom skog och över myrar.


Vad säger tidigare deltagare?

Susan: "Tack. Det var underbart."

Jesper: "Grym guidning, det var verkligen superkul."


Vad är planen?

Vi möts upp vid Lokadalens parkering och beger oss ut. Ganska direkt börjar en brant stigning tills vi når platån. Vi kommer vandra genom skiftande naturtyper och gå genom blöta partier, över spänger, bland stock och sten och vandra bland uråldringa tallar.


Vad ingår?

Té eller kaffe och en kåsa. Ett sittunderlag. En enklare måltid (wraps), samt frukt och nötter. Du kommer själv bära din utrustning så ha med en egen eller dela ryggsäck.


Vad behöver du ta med dig?

Eftersom vi kommer gå längsmed snirklande skogsstigar fyllda av bärris rekomenderar vi vandringskängor och vandringsbyxor.

Kläder efter väder är alltid förutsättningen för att ha det bra när man är ute.

En ryggsäck och eventuellt regnkläder eller extra tröja är bra för när vi stannar, ibland är extrasockor skönt att kunna byta till.


Hur lång sträcka kommer vi att gå?

Vi kommer i första hand att gå på upptrampade och markerade stigar, men dessa är vildmarkens stigar. I Bergslagen betyder en kilometer på kartan inte att det är en kilometer i verkligheten. Vi kommer gå mellan 6-10 kilometer i relativt tuff terräng. Tempot anpassas efter gruppens förmåga, vid blandade bokningar får du vara beredd på att alla kanske har olika förmågor och tempo vilket är helt okej. Vandringen anpassas så att alla kan hänga med.


Hur lång tid är guidningen?

Mellan 5-6 timmar. 


Vad kommer guiden prata om?

Gran och tall, barrskogar, biologisk mångfald, skogsbruk, relationer till naturen, skogliga ekosystem och allt annat vi stöter på under vandringen. Givetvis en introduktion till platsen vi är på.


Var hålls guideningen?

Vi utgår från Lokadalens parkering och kommer vandra genom Blecktjärnsskogen. Läs mer om områdena på Länsstyrelsen Örebros hemsida: Lokadalen - Blecktjärnsskogen


För vem är den här guidningen?

Den här vandringen är lite tuffare men för alla som vill ut och röra på sig och vandra genom lättillgänglig vildmark. Tempot anpassas efter gruppens förmåga, vid blandade bokningar får du vara beredd på att alla kanske har olika förmågor och tempo vilket är helt okej. Vandringen anpassas så att alla kan hänga med. Ni är välkomna att boka denna vandring som privat grupp, kontakta oss så gör vi upp om förutsättningarna.


Varför ska du boka den här guidningen?

Det är lätt att planera hur och var man ska ta sig ut. Men ibland behövs en liten push. Med en erfaren guide som kan berätta om platsen och naturen du rör dig i kommer du få ut något mer av vandringen och inspireras till att lära känna nya platsen. Tidigare vandrare har tyckt mycket om den här vandringen.