Spårningskurs -

läs djurens spår i snön


Vad är det här för kurs?

Det här är en vinterkurs där du får följa med spårningsexperter och tyda tecknen i snön. Vi kommer kolla vem som har gått i snön och vad de kan ha gjort där. Vi hoppas kunna följa spåren av våra större rovdjur.


Vad är planen?

Vi börjar kl 9 i Bergslagens Visitor Center. Där går vi igenom planen för dagen och vad vi kan tänkas stöta på. Vi pratar en del om spårstämplar och hur olika djur rör sig i naturen. Vi kollar på kartor och ser vilka områden vi kommer besöka dagen efter och vilka djurspår vi kan tänkas hitta. Sen beger vi oss ut och börjar se vilka spår som finns och tyda vad som har hänt. Vi lagar lunch över öppen eld och fikar med kaffe och te.


Vad behöver du ta med dig?

Du kommer behöva kläder efter väder. Vi rekommenderar vandringskängor eller stadigare stövlar, regnjacka och extralager som du kan ta på dig medan vi spårar ute. En mindre dagsryggsäck eller liten vandringsryggsäck för att packa detta i är bra att ha med sig. Pannlampa ‘r bra att ta med sig.

Tänk på att vi kommer spendera nästan hela dagen utomhus både i rörelse men även en del tid när vi är kvar på samma plats. Vi rekommenderar därför lager-på-lager metoden.


Hur lång tid är kursen?

Vi börjar kl 9 och fortsätter till kl 16. Däremellan finns tid för fika och lunch.


Vad är kostnaden för kursen?

1800 kr per person.


Var hålls kursen?

Med utgångspunkt från Bergslagens Visitor Center i Södra Hyttan kommer vi att köra till en lämplig plats där vi vet att vi kommer kunna hitta spår i snön

Kursen kan även hållas på annan ort t.ex på förfrågan av föreningenar eller andra organisationer. Skicka en förfrågan till hello@outdoorpeopleofbergslagen.com för att få prisuppgifter.


Ingår mat i kurspriset?

Enklare mat och fika som vi hjälps åt med att laga ingår


För vem är den här kursen?

Spårningskursen riktar sig till dig som som vill lära dig tyda spåren i snön och lära dig om djurens bettende. Det kan vara för att bättre förstå vad du ser när du själv är ute, eller så vill du hänga med en spårare och få en härlig vinterupplevelse.


Vad säger tidigare deltagare?

“Jag har läst/bläddrat igenom spårningsboken och insåg hur enormt med kunskaper vi fick med oss denna fantastiska söndag! Vilken fantastisk spårning ni gjorde, allt förarbete och genomförande. Alla var supernöjda! Ett varmt tack!!” Lena BjärmarkBoka eller få mer information i väntan på en uppdaterad hemsida genom att skicka ett mail till hello@outdoorpeopleofbergslagen.com